divendres, 2 d’agost de 2013

Cadireta, vacances si, o vacances no?

M'he trobat descentrada,  una amiga té una nena de 4 anys, aquest estiu he volgut convidar-les una setmana de vacances, però m'he trobat en el problema de que no puc dur-la al cotxe, per què no tinc cadireta, o he de comprar-me'n una, o intentar que algun amic me la deixi cosa difícil ja que tothom va i ve en aquestes dates.
Però això no es tot, quina cadira necessito? 
Miro per internet, tot depen d'alçada i pes de l'infant.
Què sé jo quan pesa i quan fa d'alçada! jo sols vull portar a aquesta pobre nena i a la seva mare uns dies de vacances. Vaja complicació!
Però en un lloc veig que diuen fins un pes i una alçada i en un altre diuen un altre. A quin faig cas?
Mai m'havia fet cap problema daixò,  veia perfecte que els nens anessin protegits amb la cadireta, però si els pares no tenen cotxe, has de tenir una cadira per si de cas algú els convida a anar en cotxe? O els que tenim cotxe i no tenim nens hem de tenir vàries classes de cadireta per si un dia se'ns acut convidar a una amiga que té un infant?
Grupos en los sistemas de seguridad infantil en el automóvil

Hi ha quatre grups a l'hora de classificar els quatre tipus de cadires que podem trobar al mercat:
 • Grup 0: nens de fins a 18 mesos i de fins a 10 quilos. Es col·loquen sempre en sentit contrari al de la marxa. Poden situar-se al seient de davant o als de darrere, encara que és més aconsellable darrere.
 • Grup 0+: nens de fins a 18 mesos i de fins a 13 quilos. Com els anteriors, van en sentit oposat a la marxa, però es col·loquen sempre al seient de darrere.
 • Grup 1: nens d'1 a 4 anys i de 9 a 18 quilos. Es fixa a la cadira amb l'ajuda del mateix cinturó del vehicle i s'orienta de cara a la marxa.
 • Grup 2: nens de 3 a 6 anys i de 15 a 25 quilos. Es tracta de dispositius que eleven al nen fins que el cinturó del vehicle pot subjectar correctament. S'han d'utilitzar coixins elevadors amb respatller per a més comoditat.
 • Grup 3: nens de 5 a 12 anys i de 22 a 36 quilos. Funcionen igual que els del grup 2.

2 comentaris:

 1. Caram Imma, si que és un bon problema, però és clar, si hi ha una normativa bé s'ha de seguir, ja que suposo que ha estat molt pensada per la seguretat dels infants. Ara que no crec que les normes siguin tan rígides, ja que per exemple, la meva nebodeta que ara farà quatre anys, no he vist pas que la vagin pesant, per veure quina li correspon, jo sempre l'he vista amb la mateixa cadireta...Jo ho preguntaria a alguna botiga que en venguin o a algú que tingui nens petits...Ja que de vegades , quant creixen , els pares encara guarden la cadireta.
  Jo tampoc puc portar-los mai ni anar-los a buscar a l'escola, perquè tampoc tinc cadireta i comprar- ne una per casos esporàdics també és un pal...
  Jo li preguntaré a la meva nevoda que el nen ja té 8 anys a veure si l'ha guardada...
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Imma ja l'hi he trucat i diu que és la que porta l'altre nebodeta, ho sento, a veure si ho pots solucionar.

   Elimina