dimecres, 22 de maig de 2013

Familiars dependents

Avui era el primer dia d'un curs que m'han convidat a fer per les persones cuidadores no profesionals.
Erem 26 persones, 20 dones i 6 homes, com a presentació cadascuna ha anat explicant a quin familiar cuidava i en quin estat estava. 
És trist veure que els teus grans es van deteriorant, i és incomprensible que aquesta societat que ens considerem tant avançada i capdavantera cuidem tan poc dels dependents i dels familiars que s'han de fer càrrec d'ells, quantes persones deixen molts cops de viure ells per fer la vida sacrificada per cuidar el pare, la mare, l'avia, la tia o el germà.
Tots els cuidadors teniem més de 45 anys, i la majoria passaven dels 60, una edat que pressuposa que aviat serem nosaltres els que serem dependents.
I els joves? els nets, els que són forts per passar-se un cap de setmana sense dormir quant van de "juerga" tant valents per això, tant quexar-se de que no hi ha feina i són incapaços de cuidar dels seus familiars dependents i permetre que els seus pares descansin un o dos dies a la setmana d'aquesta càrrega tan feixuga.
No serà que hi ha quelcom que falla a aquesta societat?

2 comentaris:

  1. Jo he cuidat moltíssim els meus dos avis. I sense estimar-los massa, fent el que creia que havia de fer. N'hi ha que se'ls estimen molt però són incapaços de fer cap esforç autèntic per ells. A vegades se'n van al Congo a cuidar negrets, això sí.

    ResponElimina
  2. Penso que estimar els nostres grans, és el primer pas a fer a l'hora de cuidar-los, encara que no ho sembli ells s'adonen, si fem les coses perquè les sentim o només per obligació. Em costa molt entendre que es pugui estimar una persona i no fer res per ajudar-la...
    Petonets.

    ResponElimina